Deze website is opgezet om het verschijnen van het genealogieboek Geelhoet, Geelhoed & Geelhoedt te ondersteunen.
Dit boek hebben we in februari 2002 uitgebracht en het is sindsdien zes keer herdrukt. In november 2016 verscheen de 7e druk!

De genealogie begint met het opduiken van de naam van Simon Geelhoet, die rond het begin van de zeventiende eeuw voorkomt in een lidmatenboek in Colijnsplaat, op het Zeeuwse Noord-Beveland. Simon is de voorvader van de meeste Geelhoed(t)en. In het boek zijn zo veel mogelijk afstammelingen bijeengebracht.
Ook is er een tweede, wat moeilijker te traceren lijn, die van Otto Gehlhuht. Zijn geschiedenis speelt zich af in Duitsland en in enkele steden rondom Rotterdam. Een kleine lijn is door te trekken naar Geelhoeden vandaag.
In het boek kom je ook veel spellingsvarianten tegen, zoals Geelhoedt, Geelhood, Gilhead, Geelhoet en Gelhut. De meest voorkomende spelling blijft echter Geelhoed.

In de kolom hiernaast staan knoppen die verwijzen naar het boek en naar de geschiedenis van de Geelhoeden. Verder hebben we een index opgenomen met achternamen van mensen die in het boek zijn vermeld. Wilt u iets meer weten over iemand met een bepaalde achternaam, neem dan contact met ons op.

Daarnaast en dat is voor ons erg belangrijk kunt u ons rechtstreeks mailen met vragen en opmerkingen en suggesties!
We verzamelen alle informatie die betrekking heeft op Geelhoeden. Graag zouden we ook in de toekomst op de hoogte worden gehouden van wat u tegenkomt in kranten en bladen over de Geelhoed(t)-familie.laatste wijzigingen 28 oktober 2018