Over de Geelhoed-genealogie

Deze website is in eerste instantie opgezet om het verschijnen van het genealogieboek Geelhoet, Geelhoed & Geelhoedt te ondersteunen. Dit boek hebben we in februari 2002 uitgebracht en er zijn zeven drukken verschenen. In november 2016 verscheen de 7e druk. We hebben besloten geen nieuwe druk uit te brengen, maar de genealogie van de Geelhoeden digitaal te publiceren. Daarbij respecteren we uiteraard de privacywetgeving en stoppen we ruwweg met publiceren van genealogische data bij 1915.

De genealogie begint met het opduiken van de naam van Simon Geelhoet, die rond het begin van de zeventiende eeuw voorkomt in een lidmatenboek in Colijnsplaat, op het Zeeuwse Noord-Beveland. Simon is de voorvader van de meeste Geelhoed(t)en. In het boek zijn zo veel mogelijk afstammelingen bijeengebracht.
Ook is er een tweede, wat moeilijker te traceren lijn, die van Otto Gehlhuht. Zijn geschiedenis speelt zich af in Duitsland en in enkele steden rondom Rotterdam. Een kleine lijn is door te trekken naar Geelhoeden vandaag.
In het boek kom je ook veel spellingsvarianten tegen, zoals Geelhoedt, Geelhood, Gilhead, Geelhoet en Gelhut. De meest voorkomende spelling blijft echter Geelhoed.

Het belangrijkste onderdeel van deze website is natuurlijk de genealogie. Maar we hebben ook de geschiedenis en verspreiding van de Geelhoed-familie zo goed mogelijk beschreven. Verder is een index opgenomen met achternamen van mensen die in de genealogie zijn vermeld. Wil je iets meer weten over iemand met een bepaalde achternaam, neem dan contact met ons op.

Contact
Daarnaast – en dat is voor ons erg belangrijk – kun je ons rechtstreeks mailen met vragen en opmerkingen en suggesties! We verzamelen alle informatie die betrekking heeft op Geelhoeden. Graag blijven we ook in de toekomst op de hoogte over de Geelhoed(t)-familie.

Marien en Kees Geelhoed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *